Chci se učit v: Ostravě Opavě online

Úvod  /  Blog  /  Weby a aplikace, které vám s cizím jazykem pomůžou

Reference

Informujeme

  • Vypsali jsme nové jazykové kurzy pro jarní semestr 2024

    Zapište se do nového jazykového kurzu! Ať už Vám vyhovuje více skupinová nebo individuální výuka, vybírat můžete z celkem 12 jazyků - tradičních i netradičních. Učíme v Ostravě, v Opavě i online!

  • Objevte s námi krásu portugalštiny

    Naučte se s námi portugalsky a otevře se Vám brána do celého světa. Portugalsky mluví více než 250 milionů lidí na celém světě. Je pro ně rodným nebo druhým jazykem a najdete je skutečně téměř v každém koutě zeměkoule. Připojte se do našich online lekcí portugalštiny a objevte tento krásný jazyk a jeho výhody.

  • Všechny články

Weby a aplikace, které vám s cizím jazykem pomůžou

Opakování je matka moudrosti a při učení se cizích jazyků to platí dvojnásob. Neznamená to ale, že musíte jen znuděně sedět nad knihou. Existuje spousta webů a mobilních aplikací, které vám můžou s opakováním nových znalostí pomoci zábavnou formou.

Představíme vám pár z nich, které pomůžou při procvičování toho, co jste se naučili na našich lekcích.


Duolingo je skvělá aplikace, se kterou se v češtině můžete učit anglicky, a pokud už ovládáte angličtinu, tak i spoustu jiných jazyků. Aplikace je vhodná i pro začátečníky, protože nabízí strukturovanou mapu cvičení od úplných základů až po ty náročnější. Vašim úkolem je správně vyplňovat jednotlivá cvičení a postupovat celým jazykem po malých krůčcích tak, jako byste hráli hru. Aplikace se zaměřuje zejména na cvičení frází a slovní zásoby. Navíc se nemusíte bát, že na to nebudete mít čas, opravdu stačí hrát pár minut denně. Duolingo funguje na počítačích, mobilech i tabletech, můžete tak trénovat kdykoli a kdekoli, třeba právě cestou na lekci do PARAKALA.

 

Lingua.ly je dalším zajímavým pomocníkem při rozšiřování slovní zásoby. Vy sami určíte, která slovíčka vás zajímají a Lingua.ly vám najde, jak se v cizím jazyce řeknou, ukáže vám je na obrázku, přehraje vám správnou výslovnost, a ještě vám dodá věty, ve kterých se slovíčka používají. S vámi vybranými slovy pak můžete hrát zábavné hry, které vám pomůžou s jejich zapamatováním. V Lingua.ly si můžete vytvořit kartičky slovíček, které jste probírali u nás na lekci a procvičovat je tak dlouho, dokud je nebudete perfektně znát. Zkuste si tuto aplikaci stáhnout a dejte nám vědět, jak se vám osvědčila. :)

 

Memrise je další výbornou aplikací, se kterou si můžete procvičit nová slovíčka. Stejně jako Linuga.ly, Memrise každé slovo správně vysloví a ukáže vám je na obrázku. Slovíčka v jednom cvičení několikrát opakujete, abyste si je dobře zapamatovali. Skvělé na této aplikaci je, že si můžete stáhnout kurzy, které vytvořili jiní uživatelé. Tak si dohledáte jakoukoliv jazykovou kombinaci, která je dostupná, a ještě se můžete podívat na to, jaké strategie k učení nové slovní zásoby používají jiní lidé. Navíc je aplikace krásně graficky zpracovaná a procvičování slovní zásoby je opravdu zábavné.

 

Vyzkoušeli jste již některou aplikaci? Nebo používáte něco jiného užitečného? Podělte se s námi o zkušenosti do komentářů!

© Vít Šimeček, Věra Sasková