Chci se učit v: Ostravě Opavě online

Úvod  /  Blog  /  Proč je španělština jazyk budoucnosti?

Reference

Informujeme

  • Nové letní kurzy pro cestovatele

    Chystáte se v létě do cestovat do zahraničí? Překonejte své rozpaky a začněte s místními mluvit jejich rodným jazykem!

  • Objevte s námi krásu portugalštiny

    Naučte se s námi portugalsky a otevře se Vám brána do celého světa. Portugalsky mluví více než 250 milionů lidí na celém světě. Je pro ně rodným nebo druhým jazykem a najdete je skutečně téměř v každém koutě zeměkoule. Připojte se do našich online lekcí portugalštiny a objevte tento krásný jazyk a jeho výhody.

  • Všechny články

Proč je španělština jazyk budoucnosti?

Španělština je jazykem temperamentních a živých národů, kteří se velmi rádi baví. Jejich charisma a přátelské chování vás oslní natolik, že se rozhodnete tento přitažlivý a vášnivý jazyk naučit. Díky španělštině poznáte jiný styl života plného hudby a tance jako je hravá salsa, žhavé flamenco či smyslné tango a obohatíte se o nové dechberoucí zážitky, které byly díky jazykové bariéře nedostupné. A proč dál se ještě učit španělsky?

 

Valle de la Luna, Argentina1. Španělština je jazyk budoucnosti...

Věděli jste, že španělština je třetím nejpoužívanějším jazykem na světě, hned po čínštině a angličtině, a je úředním jazykem ve více než 20 zemích? Podle Institutu Cervantes existuje asi 567 milionů španělských mluvčích a jejich počet se neustále zvyšuje. Předpokládá se, že v roce 2050 bude více než 750 milionů lidí mluvit španělsky. Pokud se tedy rozhodnete pro španělštinu, věřte, že v nejbližších 30ti letech se ve světě rozhodně neztratíte.

 

2. Pro milovníky Harryho Pottera

Naučte se španělsky a částečně porozumíte italštině, francouzštině i latině. Nevěříte? Sledujte. Např. slovo „voják“ se španělsky řekne „soldado“, italsky „soldato“ a francouzsky „soldat“. Díky tomu, že španělština, italština a francouzštinou jsou románské jazyky, které se postupně vyvíjely z latiny, jsou si velmi podobné. Španělštinu jistě ocení i milovníci Harryho Pottera, kteří tak budou schopni porozumět většině kouzlům, které vycházejí z latiny. No není ta španělština úžasná?

 

3. Bez španělštiny ani ránu!

Láká vás vycestovat do země, kde je úředním jazykem španělština (a že jich teda je)? Pokud ano, měli byste znát základní španělské fráze, které vám usnadní komunikaci s místními obyvateli. Stejně jako třeba Italové, tak i Španělé rádi upřednostňují svůj rodný jazyk. Pokud se rozhodnete navštívit nejznámější místa v Latinské Americe, např. Machu Picchu v Peru, Ztracené město v Kolumbii, Valle de la Luna v Argentině (obrázek nahoře) nebo Havanu, hlavní město Kuby, s jiným jazykem než se španělštinou tam moc nepochodíte.

 

4. Za hranice a ještě dál...

Nebaví vás dosavadní práce a rádi byste zkusili něco nového? Třeba práci v zahraničí? Jelikož je španělština rozšířená po celém světě, umožní vám vycestovat kamkoli. Navíc španělština se stala jedním z nejdůležitějších jazyků v mezinárodním obchodě, takže její znalost je docela důležitá pro ty, kteří se zajímají o mezinárodní podnikání a ekonomii. Tak hurá do světa za novými zkušenostmi!

 

Plaza de España, Sevilla, Španělsko (vlevo) a Gibraltarská skála (vpravo)

 

5. Cesta do světa literatury

Víte, které dílo je v současné době přeloženo do 85 různých jazyků a stalo se tak druhou nejpřekládanější knihou světa hned po Bibli? Je to román Důmyslný rytíř don Quijote de la Mancha jehož autorem je Miguel de Cervantes y Saavedra. Co takhle si ho přečíst v originále? A nejen to. Španělština vám otevře cestu k dalším významný autorům jako je Camilo José Cela, Gabriel García Márquez, Isabel Allende, Carlos Fuentes a mnoho dalších, jejichž díla vám doteď zůstala utajená.

 

Neváhejte a přihlaste do našich individuálních a skupinových kurzů španělštiny.

© Sabina Bzdylová