Chci se učit v: Ostravě Opavě online

Úvod  /  Praktické  /  On-line-výuka  /  Jak se připojit k online výuce pomoci Google Meet

Reference

Informujeme

  • Vypsali jsme nové jazykové kurzy pro jarní semestr 2024

    Zapište se do nového jazykového kurzu! Ať už Vám vyhovuje více skupinová nebo individuální výuka, vybírat můžete z celkem 12 jazyků - tradičních i netradičních. Učíme v Ostravě, v Opavě i online!

  • Objevte s námi krásu portugalštiny

    Naučte se s námi portugalsky a otevře se Vám brána do celého světa. Portugalsky mluví více než 250 milionů lidí na celém světě. Je pro ně rodným nebo druhým jazykem a najdete je skutečně téměř v každém koutě zeměkoule. Připojte se do našich online lekcí portugalštiny a objevte tento krásný jazyk a jeho výhody.

  • Všechny články

Jak se připojit k online výuce pomoci Google Meet

Online lekce v jazykovém centru PARAKALO probíhají ve většině případů přes Google Meet (ale je možné využít např. také Skype, Zoom či jiný nástroj). Google Meet je jednoduchý způsob, jak se připojit na lekci bez toho, aniž byste si museli do svého zařízení stahovat novou aplikaci. Vše, co potřebujete, je počítač (poslouží i tablet nebo mobilní telefon), dobré připojení k internetu a klik na jeden odkaz, který vám pošleme emailem.

1. Jaký přístroj využít?

Doporučujeme využít spíše počítač/notebook, popř. tablet. Připojení na mobilním telefonu funguje také velmi dobře, ale pro účely výuky, kde lektoři často sdílí obrazovku, posílají dokumenty, prezentace aj., může být pohodlnější pracovat na běžném počítači.

2. Jak se přihlásit na první lekci?

Pokud se domluvíme na online výuce (individuální kurz) nebo na online připojení do prezenční výuky (v případě skupinových kurzů), pošleme Vám emailem odkaz, který může vypadat např. takto: meet.google.com/fxw-pwuv-xvi.

Po rozkliknutí se dostanete na stránku Google Meet a je možné, že bude třeba povolit přístup k mikrofonu, případně také webkameře (viz obrázek níže).

 

Poté klikněte na tlačítko PŘIPOJIT SE (viz obrázek níže). Lektor vám musí schválit přístup do této telekonference. Lektoři se často připojí do aplikace až pár minutek před začátkem lekce, proto prosím vždy vyčkejte na schválení a nebojte se, že třeba něco nefunguje, kdybyste si to zkoušeli půl hodinky předem.

 

Vaše obrazovka při probíhajícím hovoru může vypadat jako obrázek níže. Pokud si zapnete kameru, budete hezky vidět (jako účastník vlevo) - je to příjemnější a v případě jazykových lekcí to opravdu velmi doporučuji, pokud ne, bude vidět pouze černá obrazovka s písmenem (jako účastník vpravo).

 

Na závěr ještě vysvětlení několika základních užitečných tlačítek (viz obrázek níže).

Uprostřed v kroužku, zleva: 1) vypnutí/zapnutí mikrofonu, 2) zavěšení hovoru, 3) vypnutí/zapnutí kamery. Vpravo můžete sdílet obrazovku, což bude ve většině případů využívat především váš lektor, ale nastanou situace, kdy třeba i vy budete chtít ukázat, na čem aktuálně pracujete apod.

 

Další dotazy s nastavením vám rád zodpoví váš lektor po připojení se, popř. kontaktujte telefonicky naše koordinátorky, které Vám rády s nastavením pomůžou.

© Věra Sasková

 

Ostrava

Ostrava

PARAKALO s.r.o.
Přemyslovců 992/52 
709 00, Ostrava - Mariánské Hory

Kontakt

Mgr. Veronika Švidrnochová
koordinátorka jazykových kurzů
veronika.svidrnochova@parakalo.cz
+420 776 728 283

 

 alt=

Opava

PARAKALO - centrum jazyků s.r.o.
Masarykova třída 333/18
746 01, Opava

Kontakt

Mgr. Eva Kuršová
koordinátorka jazykových kurzů
eva.kursova@parakalo.cz
+420 777 556 268