Chci se učit v: Ostravě Opavě online

Úvod  /  Blog  /  Polština získává na popularitě!

Reference

Informujeme

  • Vypsali jsme nové jazykové kurzy pro jarní semestr 2024

    Zapište se do nového jazykového kurzu! Ať už Vám vyhovuje více skupinová nebo individuální výuka, vybírat můžete z celkem 12 jazyků - tradičních i netradičních. Učíme v Ostravě, v Opavě i online!

  • Objevte s námi krásu portugalštiny

    Naučte se s námi portugalsky a otevře se Vám brána do celého světa. Portugalsky mluví více než 250 milionů lidí na celém světě. Je pro ně rodným nebo druhým jazykem a najdete je skutečně téměř v každém koutě zeměkoule. Připojte se do našich online lekcí portugalštiny a objevte tento krásný jazyk a jeho výhody.

  • Všechny články

Polština získává na popularitě!

Polština není zrovna nejpopulárnějším jazykem (jako třeba angličtina, němčina či španělština), ale zájem o její výuku výrazně roste, především v oblasti firemních jazykových kurzů.

A proč byste mohli o polštině uvažovat i vy?

 

Polština je sedmý nejpoužívanější jazyk v Evropě…

… a 27. nejpoužívanější jazyk na světě. Celkový počet rodilých mluvčích polštiny je přibližně 44 miliónů. Polsky se domluvíte nejen v Polsku, ale také v České republice, na Slovensku, v částech Německa a Rumunska, a také v USA, Izraeli, Kanadě a Velké Británii, kde je to dokonce druhý nejpoužívanější jazyk.

 

Polská ekonomika roste.

Roste HDP, rostou mzdy i investice. To všechno nahrává rozšiřování česko-polských obchodních vztahů. Objevuje se více příležitostí najít na polském trhu své zákazníky nebo spolupracovat s polskými firmami.

 

S polštinou uděláte dojem!

Přestože angličtina vládne světu, ve střední Evropě to tak úplně neplatí. Z vlastní zkušenosti vím, že znalosti angličtiny na odborné úrovni nejsou v Polsku nejlepší, a tak váš obchodní partner určitě uvítá, pokud umíte polsky. Nehledě na to, že (i nedokonalou znalostí polštiny) uděláte na Poláky velký dojem.

Přihlaste se do kurzů polštiny!

 

Naučit se polsky je o něco jednodušší.

Polština je stejně jako čeština západoslovanský jazyk, a tak vás určitě potěší, že hned na začátku budete lektorovi rozumět a spousta základních slov vám bude povědomá. Toto lze určitě považovat za motivační prvek. Je doloženo, že pokud se učíte jazyk s úplně odlišnou gramatickou strukturou, složitou výslovností a úplně neznámou slovní zásobou, působí to na méně motivované studenty jako nepřekonatelná překážka.

Naučit se polsky, je pro Čechy o něco jednodušší! Češi jsou totiž zvyklí komunikovat se Slováky a slovenština je polštině v mnoha ohledech podobná. Polština navíc nikdy neprošla obdobím obrození, kdy se prosazovala slovanská ryzost slovní zásoby, a tak obsahuje mnoho „mezinárodních“ slov, která znáte z ostatních jazyků vycházejících z latiny. Více, co je oferta, propozycja, rezultat či partia? No přece nabídka, návrh, výsledekstrana! Pokud navíc mluvíte anglicky nebo francouzsky, s velkou částí polské slovní zásoby nebudete mít problém.

Nejintenzivnější výuka je v individuálním kurzu!

 

Jde to docela rychle!

Díky podobnosti s češtinou můžete již za rok docházení do kurzů polštiny (1x týdně á 90 min.) hovořit na většinu běžných konverzačních témat a ovládat základy gramatiky. Poté se již můžete specializovat na odbornou slovní zásobu a zaměřit se např. na obchodní komunikaci.

Tak neváhejte, využijte této jazykové (a geografické a kulturní) blízkosti a pusťte se do učení se polštiny (a třeba obchodování s Polskem)! ;)