Chci se učit v: Ostravě Opavě online

Úvod  /  Blog  /  5 důvodů, proč se dobře naučit anglicky

Reference

Informujeme

  • Vypsali jsme nové jazykové kurzy pro jarní semestr 2024

    Zapište se do nového jazykového kurzu! Ať už Vám vyhovuje více skupinová nebo individuální výuka, vybírat můžete z celkem 12 jazyků - tradičních i netradičních. Učíme v Ostravě, v Opavě i online!

  • Objevte s námi krásu portugalštiny

    Naučte se s námi portugalsky a otevře se Vám brána do celého světa. Portugalsky mluví více než 250 milionů lidí na celém světě. Je pro ně rodným nebo druhým jazykem a najdete je skutečně téměř v každém koutě zeměkoule. Připojte se do našich online lekcí portugalštiny a objevte tento krásný jazyk a jeho výhody.

  • Všechny články

5 důvodů, proč se dobře naučit anglicky

„To mám ale hlad a za chvíli mám další meeting. No nic, skočím rychle aspoň do nejbližšího fast foodu na hamburger a colu.....radši colu light. Už tak mám co spalovat odpoledne na spinningu a večer hurá s miláčkem do kina. Co asi vybral? Fantasy, sci-fi či thriller?“ Jak jste se nyní mohli přesvědčit, angličtina je jazyk, se kterým se setkáváme každý den a třeba si to ani neuvědomujeme. Tak proč se v ní ještě nezlepšit? Přečtěte si v našem článku další důvody, proč se dobře naučit anglicky.

 

1. S angličtinou kamkoli!

Jak možná (ne)víte, angličtina se stala celosvětově používaným jazykem, kterým v současné době mluví více než 1,5 miliarda lidí. Ptáte se, jak je to možné? Odpověď je jednoduchá. V 19.stol, za vlády královny Viktorie, Britské impérium zažilo svou největší expanzi a rozšířilo tak svůj jazyk do různých kolonií, které vlastnilo po celém světě. Dá se tedy říct, že angličtina je univerzální jazyk, se kterým zbouráte jazykové bariéry téměř kdekoli!

 

2. Jazyk internetu

Díky své univerzálnosti se angličtina stala také jazykem internetu. Přes milión různých webových stránek je napsáno v angličtině, ať už jsou to různé diskuze, události ze světa nebo odborné články. S angličtinou už se nebudete muset zdržovat s vyhledáváním slovíček ve slovníku nebo se spoléhat na překladač, který nebývá vždy spolehlivý. Navíc získáte přístup k neomezenému množství informací a obohatíte svou slovní zásobu o nové výrazy.

 

3. Jiný kraj, jiný mrav

Už jste se někdy zamysleli nad tím, proč se v Anglii pije čaj s mlékem? A když vás někdo pozve na tea, musí to vždy nutně znamenat, že vás zve na čaj? Věděli jste, že Američani si nepřejí dobrou chuť a neťukají si pivem? A že Irové se nepřezouvají, když vejdou do domu? Naučte se anglicky a poznejte o něco víc jiné kultury, způsoby života, odlišné zvyky a tradice, o kterých jste možná ani nevěděli. Ne nadarmo se říká jiný kraj, jiný mrav.


Vydejte se třeba na Nový Zéland.

4. Na Nový Zéland či za klokany do Austrálie?

Vycestuje do zahraničí a obohaťte své „sívíčko“ o nové pracovní zkušenosti, o kterých se vám kvůli neznalosti angličtiny mohlo jen zdát. Jen si představte, jaké by to bylo pracovat třeba na Novém Zélandu, v Kraji Froda Pytlíka, v Austrálii, v zemi klokanů a koal, nebo v USA u Niagárských vodopádů. Takové zážitky jsou k nezaplacení! A nejen to. Navíc si o dost zlepšíte angličtinu a stanete se pro své budoucí zaměstnavatele více atraktivnější. Tak na co ještě čekat? Challenge accepted!

 

5. Filmy již bez titulků!

Konečně dávají v kině film, na který už dlouho čekáte? A zase je s titulky? Takže zase neuvidíte půlku filmu, protože se budete soustředit na to, abyste rychle přečetli, o čem se vlastně baví? Jako angličtináři si budete moci vychutnat každý detail romantické komedie či akčního filmu a žádná důležitá scéna vám už neuteče. Navíc potrénujete angličtinu a strávíte fajn večer třeba se svým partnerem nebo partnerkou, takže spojíte příjemné s užitečným!

Vyberte si z našich kurzů angličtiny a učte s s námi!

© Sabina Bzdylová